ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

ΑΡΧΙΚΗ | PRESS & MEDIA | ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ …..Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

Το γάλα καρύδας είναι ένα πλήρες διατροφικά προιόν με προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Εμείς σας αποκαλύπτουμε την δύναμη του και τις πιο σημαντικές του ιδιότητες.
Ποιος δεν έχει φάει καρύδα στην ζωή του;
Είναι βασικά ο καρπός του κοκκοφοίνικα, το οποίο είναι γνωστό με το όνομα του nucifera και ανήκουν στην οικογένεια παλάμη (Aracaceae) Cocos. Συνήθως καλλιεργείται στη νότια Ασία, Πολυνησία και τη Μαλαισία. Στην πραγματικότητα, σε μετάφραση σημαίνει “το δέντρο που δίνει όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσετε.”
Τα οφέλη από γάλα καρύδας
Είναι ένα νόστιμο και εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο,
ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέουμε το γάλα καρύδας με το νερό καρύδας. Το πρώτο είναι το υγρό που βρίσκεται μέσα ώριμες καρύδες, ενώ το νερό καρύδας βρίσκεται μέσα στις ανώριμες καρύδες.
Τι είναι το γάλα καρύδας;
Γάλα καρύδας προέρχεται από την σύνθλιψη ώριμης ψύχας καρύδας, το οποίο συσσωρεύεται μέσα σε ένα ελαιώδες και εξαιρετικά αρωματικό λευκό πολτό, το οποίο μπορεί επίσης να καταναλωθεί ολόκληρο (ή στερεό).
Το γάλα καρύδας είναι ένα ισορροπημένο ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
Υδατάνθρακες: 100g του γάλακτος καρύδας παρέχει 5 γραμμάρια υδατανθράκων.
Πρωτεΐνη: 100g παρέχει 2,30 g. πρωτεΐνη, περισσότερο από άλλες περιεκτικότητα σε φρούτα.
Λίπος: το ποτό είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά,
και η κατανάλωσή του πρέπει πάντα να είναι μέτρια.
100 γραμμάρια γάλα καρύδας συμβάλλει σχεδόν 24 γρ. λίπος, από τα οποία 21 γρ. Είναι κορεσμένα λιπαρά.
Πολύ πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά
Εκτός από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος γάλακτος καρύδας είναι ένα ενδιαφέρον ποτό σε σχέση με το περιεχόμενό της σε άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως στην περίπτωση των βιταμινών και ανόργανων συστατικών:
Βιταμίνες: ιδιαίτερα τονίζει τη συμβολή του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες έχουν σημαντική διατροφική και ενεργειακή λειτουργίες του νευρικού μας συστήματος.
Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε τις βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5 και Β6. Παρέχει επίσης βιταμίνη C.
Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε κάλιο, φώσφορο, σελήνιο και χρώμιο.
Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι χαμηλή
Για γλυκιά γεύση της, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι τόσο το νερό καρύδας και γάλα καρύδας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ωστόσο, η γλυκόζη και η φρουκτόζη που περιέχει, του δίνει γλυκιά γεύση.
Στην πραγματικότητα, μόνο αυτό έχει ζάχαρη 2%.
Δεν περιέχει λακτόζη
Σημαντικό πλεονέκτημα του είναι ότι η αύξηση του αριθμού των ατόμων που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη είναι μεγάλη και η δυσανεξία στο σάκχαρο του γάλακτος που αποτρέπει την επαρκή και σωστή πέψη οπότε το γάλα καρύδας είναι λύση.
Το γάλα καρύδας είναι ένα καλό υποκατάστατο για το αγελαδινό γάλα, κυρίως γιατί δεν περιέχει λακτόζη. Για το λόγο αυτό έχει γίνει μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, διότι δεν είναι χρήσιμο μόνο για την παρασκευή μιλκ σέικ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για το ψήσιμο σε νόστιμα κέικ και ψωμιά.
Προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και ιούς
Το γάλα καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, ένα κορεσμένο λιπαρό οξύ που μετατρέπεται σε ένωση που είναι γνωστή ως μονολαυρίνη, η οποία ξεχωρίζει ως αντι-ιική και αντιβακτηριακή, ενεργώντας ως προστάτης του σώματός μας ενάντια στις μολύνσεις και τους ιούς.